ZUŠ místem pro kreativní růst

Jsme velmi rádi, že jsme v letošním roce jedním z partnerů celorepublikové akce ZUŠ Open 2018, která proběhne 24. května. Tento den bude patřit všem malým umělcům a bude představovat aktivity žáků celkem 370 základních uměleckých škol a skvělou práci jejich pedagogů.

Základní umělecké školy jsou většinou prvním místem, ve kterém se děti setkávají s možností svého kreativního a uměleckého růstu. Pokud se jedná o hudební obory, je proto velmi důležité jim poskytnout co nejkvalitnější prostředí pro vjem hudby a tak se akustika stává jednou z edukativních pomůcek.

I proto se staly pro nás tyto školy velkou výzvou, jak je vylepšit nejen akusticky, ale povýšit i esteticky.

POKUD SE TOTIŽ KLADE DŮRAZ NA AKUSTIKU V SÁLECH I UČEBNÁCH, ZVÝŠÍ SE TÍM CELKOVÁ KULTURNÍ ÚROVEŇ ZUŠEK A ROZŠÍŘÍ SE TÍM  MOŽNOST VYUŽITÍ STÁVAJÍCÍCH PROSTOR NA MULTIMEDIÁLNÍ A VÍCEÚČELOVÉ SÁLY. 

Máme za sebou již pár realizací a velmi nás těší, pokud se k nám dostane zpětná vazba, jako je od ředitele ZUŠ Přibyslav Bc. Jindřicha Macka: „Koncertní sál přinesl nové možnosti jak pro studenty ZUŠ, tak pro odbornou i laickou veřejnost. Vzniklo tak inovované funkční prostředí pro všechny typy zamýšlených aktivit škol.“

Akce pod záštitou ZUŠ Open (aktuální informace naleznete  na http://www.zusopen.cz/aktuality/) se budou odehrávat zejména na veřejných prostranstvích na více než 300 místech po celé republice, třeba se na jednom z nich společně potkáme?