Německé škole jsme proměnili vstupní aulu v multifunkční arénu

Na Německé škole v Praze pochopili, že součástí dobrého vzdělání musí být i kvalitní digitální prostředí, které studentům vytvoří moderní prostor pro jejich prezentace, koncerty nebo divadelní představení a tak jsme pro ně vytvořili multifunkční aulu.

V tu chvíli přišel náš čas vymyslet na základě velké škály požadavků na multifunkční využití jedinečné řešení, které bude obsahovat všechny myslitelné scénáře. Od jednoduché prezentace, přenosu dvojice obrazů z mobilních zařízení, prezentace z až 16ti bezdrátově připojených zařízení, koncertu kapely až po rozsáhlou divadelní hru doplněnou videoprojekcí, barevnými světelnými efekty apod. a to vše s možností jednoduchého ovládání pomocí bezdrátového iPadu z prostoru auly.

Na první pohled jsme aulu jednoznačně vyčistili. Osvětlovací rampu jsme zapustili do podhledu a vybavili kompaktnějšími, a přesto výkonnějšími moderními svítidly CAMEO TS 40 WW a LED svítidly s otočnou hlavou ROBIN 300 LEDWash ovládané pomocí iPadu nebo světelného pultu FLXS24 48.

Když už jsme se pustili do světla, osvítili jsme celý prostor auly novými LED výklopnými svítidly s možností řízení a přednastavení světelných režimů.

Do podhledu se schoval i laserový projektor Epson EB-L1300U pomocí motorického výtahu.

O čistý a za všech podmínek dobře srozumitelný zvuk se starají širokopásmové line-array reproduktory JBL CBT 1000, které napájí zesilovače Crown.

O zpracování signálu se stará DSP procesor BSS BLU-100 s rozšiřujícími vstupními a výstupními expandery. Aby byly naplněny požadavky na různé způsoby prezentace, je systém s bezdrátovým prezenterem Barco ClickShare CS-200  doplněn přepínačem Extron DTP T USW 233 pro přenos signálu přes HDBaseT.

Výběr zdroje videosignálu i z dalších zařízení, jako je profesionální Set-top-box pro sledování TV přenosů, pevné HDMI připojení, BD player TASCAM apod. zajišťuje řídící systém Extron IPCP Pro 350Díky tomuto systému může uživatel jednoduše z jedné aplikace v iPadu či mobilním telefonu ovládat celý prostor, spouštět videoprojekci včetně motorického projekčního plátna s bočním vypínacím systémem pro dokonalou rovnost plátna MW Rollfix pro tabtension, zatahovat námi dodanou oponu, ovládat set-top-box a ostatní multimediální vybavení.

Pro živá vystoupení jsme dodaly sadu drátových a bezdrátových mikrofonů AKG (AKG WMS470) jejichž bezchybný příjem zajišťuje patřičný anténní splitter a aktivní všesměrové antény AKG SRA 2 B/W. Plné profesionální možnosti pro správu audiosignálu poskytuje digitální mixážní pult Soundcraft Si-Impact s pódiovým stageboxem MINI-STAGE-BOX 16i, díky kterému přenášíme audiosignály z pódia jedním datovým kabelem bez jakéhokoliv rušení. Mixážní konzoli můžeme plnohodnotně ovládat z prostoru auly opět pomocí aplikace v iPadu.

Aby přátelé a rodiče nepřišli ani o minutu uměleckého představení dětí, prostor snímá Full HD kamera s HD SDI výstupem a záznamem v rekordéru AREC KS-2 media station, který umožňuje i přímé streamování videosignálu na youtube apod.

V technologickém stojanu nadupaném moderní technologií neleží žádné nevyužitelne zařízení, za které by tak zákazník zbytečně platil. Všechny vstupy, funkce a možnosti jsme bezezbytku využili a zároveň připravili pro případnou rozšiřitelnost do budoucna.